MENIU

AMENZI RECORD date de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a COVID-19. La cât se ridică valoarea sancțiunilor

Amenzi coronavirus

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne şi ai celorlalte instituţii cu competenţe în limitarea răspândirii coronavirusului au aplicat, în ultimele 24 de ore, 6.757 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.265.955 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenţie sanitară anti-COVID.

Echipele mixte de control au verificat peste 1.500 de operatori economici, aproximativ 200 de operatori transport persoane şi peste 9.000 locaţii obiective de interes, precum restaurante, terase autoservire sau fastfood-uri. Totodată, au fost verificate peste 72.000 de persoane, scriu jurnaliștii de la Agerpres.

"Aproximativ 16.000 de efective alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, precum şi angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale au gestionat peste 1.500 acţiuni în contextul COVID-19", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În plus, peste 1.000 sancţiuni au fost aplicate agenţilor economici, instituţiilor publice sau persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, ori a măsurilor privind organizarea programului de lucru sau a restricţiilor privind deplasarea persoanelor, cuantumul acestora fiind de peste 280.000 lei.

Mai multe articole despre:
MAI amenzi m.a.i. amenzi coronavirus