MENIU

Amenzi de jumătate de million de lei pentru unitățile de alimentație publică de pe Litoral

81 de unități de alimentație publică de pe Litoral au fost amendate

81 de unități de alimentație publică de pe Litoral au fost amendate cu 470.000 de lei în urma controalelor făcute de inspectorii ANSVSA în prima săptămână din august.

Controalele au vizat 245 de unităţi de alimentaţie publică din zonele de interes turistic de pe litoral, respectiv 77 de restaurante, două cafe-baruri, trei pizzerii, 31 de unităţi tip fast food, șapte braserii, 19 unităţi de tip bufet, 20 de baruri, două snack-bar-uri, opt rulote, 49 de magazine alimentare, 17 laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand cu produse alimentare, trei unităţi tip bistro, patru tonete şi o autoutilitară.

”Au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor la 81 de unităţi, respectiv: 27 de restaurante, zece unităţi tip fast - food, opt unităţi tip bufet, patru rulote, 12 magazine alimentare, 11 baruri, două bistro-uri, o braserie, patru laboratoare cofetărie/patiserie, un mijloc de transport auto şi un stand cu produse alimentare”, transmite ANSVSA într-un comunicat.

Principalele nereguli constatate au vizat manipularea neigienică, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării şi valorificării, comercializarea acestora neetichetate, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare, depozitarea alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică şi funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Inspectorii ANSVSA au retras de la comercializare 118 kg de produse alimentare improprii consumului uman, în cazul unei unități de tip fast food aceștia dispunând suspendarea activității. Valoarea totală a amenzilor date se ridică la 469.800 de lei.

ANSVSA amintește că sesizările cu privire la siguranța alimentelor se pot face la numerele 0786.577007 sau 0800.826.787.

Mai multe articole despre:
amenzi alimentatie publica ansvsa litoral