MENIU

Amenzi de 2.500 de lei pentru părinţii care NU se informează despre vaccinare

<p>Amenzi usturătoare</p>

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru părinţii care NU se informează despre vaccinare. Asta prevede un proiect de lege, aflat în circuitul de avizare.

Proiectul legii vaccinării, aflat în circuitul de avizare, prevede că părinţii care nu se informează despre vaccinare şi nu îşi asumă în scris refuzul imunizării copiilor pot primi amenzi între 1.000 şi 2.500 de lei, iar dacă pleacă din ţară şi nu lasă o persoană responsabilă cu vaccinarea copilului, riscă amenzi între 2.500 şi 5.000 de lei.

Amenzile pot ajunge până la 10.000 de lei în cazul instituţiilor şi cadrelor medicale care dau informaţii greşite despre vaccinare, au declarat duminică, pentru News.ro, surse din sistemul sanitar.

Legea vaccinării este finalizată şi, după ce va trece de circuitul de avizare, va fi pusă în dezbatere publică de către Ministerul Sănătăţii, au precizat sursele citate de News.ro.

Proiectul Legii vaccinării stabileşte responsabilităţi clare pentru medicul de familie, comisiile judeţene de vaccinare, Ministerul Sănătăţii, şcoli şi părinţi.

Potrivit documentului, medicul de familie va consilia părinţii în legătură cu vaccinarea şi, în cazul în care aceştia refuză să îşi imunizeze copiii, va sesiza Comisia Judeţeană de Vaccinare.

Mai multe articole despre:
părinţi vaccin