MENIU

Amenininţări furibunde de la Volgograd pentru Occident! Putin: ”Noi nu trimitem tancurile noastre la frontierele lor, dar avem ceva cu care să răspundem”

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Occidentul ameninţă Rusia ”din nou” cu tancuri germane de tip Leopard, acuză, joi, preşedintele rus Vladimir Putin.

”Cei care târăsc ţări europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia, declarând în mod iresponsabil asta drept un fapt împlinit, cei care se aşteaptă să înfrângă Rusia pe câmpul de luptă se pare că nu înţeleg că un război modern cu Rusia va fi complet diferit pentru ei”, a declarat liderul de la Kremlin la marcarea a 80 de ani de la victoria sovietică în Bătălia de la Stalingrad, potrivit Ziarul de Iași.

”Noi nu trimitem tancurile noastre la frontierele lor, dar avem ceva cu care să răspundem”, ameninţă Putin. ”Iar asta nu se va termina cu folosirea vehiculelor blindate”, a arătat liderul de la Kremlin.

Reacția sa vine după ce ambasadorul Ucrainei în Franţa, Vadîm Omelşenko, anunța, la începutul lunii ianuarie că Occidentul plănuieşte să trimită Ucrainei peste 300 de tancuri.

”Până acum, multe ţări şi-au confirmat în mod oficial acordul de la livra 321 de tancuri grele Ucrainei”, anunţa atunci Omelşenko televiziunii franceze BFMTV, afiliată CNN. Ambasadorul ucrainean nu preciza ţările care urmează să trimită tancuri şi nici o defalcare a tipului acesor blindate grele.

Statele Unite au promis Ucrainei 31 de tancuri de tip Ambrams M1, iar Germania 14 tancuri de tip Leopard 2 A6. Regatul Unit s-a angajat, anterior, să livreze Kievului 14 tancuri de tip Challenger 2, iar Polonia a cerut unda vrede a Germaniei să transfere Kievului unele dintre tancurile sale germane de tip Leopard 2.

Mai multe articole despre:
putin occident tancuri ucraina