MENIU

Amenințare cu RACHETĂ, în București. Trei clădiri, evacuate. Autorul apelului, identificat

Amenințare cu BOMBĂ la un hotel din București

O amenințare cu rachetă a fost făcută vineri, printr-un apel la 112. Alerta viza Hotelul Sheraton, Fundația româno-americană și o școală din centrul Capitalei. Autorul apelului a fost identificat.

Fundația româno-americană, o școală și Hotelul Sheraton, din Capitală, au fost evacuate, vineri, după o amenințare cu rachete, anunță Serviciul Român de Informații.

Amenințarea a fost făcută la 112 de pe o cartelă preplătită, iar autoritățile au evacuat cele trei clădiri pentru a face verificări amănunțite. Ulterior, în jurul orei 17:45, s-a decis ca persoanelor care erau cazate în hotel să li se permită accesul în camere.

Mai multe delegații sunt cazate la Hotelul Sheraton.

"Confirmam că astăzi, 1 Martie, Sheraton Bucharest Hotel a primit un telefon de amenințare teroristă. La recepționarea apelului, hotelul a activat imediat toate măsurile de securitate și evacuare ale oaspeților și angajaților urmând cea mai sigură procedură. Hotelul a alertat pe loc autoritățile locale și continuă  să colaboreze cu ele. Ca întotdeauna, securitatea tuturor persoanelor implicate este prioritatea noastră majoră", a declarat dl Daniel Ben-Yehuda, Director General Sheraton Bucharest Hotel.

Autoritățile au anunțat, în jurul orei 18:00, că verificarea s-a terminat și că a fost identificat și cel care a dat alerta falsă. El este acum audiat pentru a vedea ce i-a motivat gestul.

Mai multe articole despre:
alerta bomba