MENIU

Masca, OBLIGATORIE în capitala SUA. Amenzi usturătoare

masca de protecție, obligatorie în Washington

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a emis, miercuri, un ordin executiv care introduce obligativitatea purtării măștii de protecție în afara locuinței. Amenzile pentru nerespectarea măsurii pot ajunge la 1.000 de dolari.

Singurii care sunt exceptați de la măsura privind purtarea măștii sunt copiii de până la trei ani și cei care servesc masa, precizează The Hill.

"Oamenii trebuie să poarte mască atunci când îşi părăsesc locuinţa dacă este probabil să intre în contact cu cineva mai mult de un scurt moment", a explicat primarul Washingtonului. "Trebuie să purtaţi mască pentru că nu ştiţi dacă veţi putea păstra distanţarea fizică", le-a transmis edilul cetățenilor.

Primarul a anunțat și că va prelungi starea de urgență în Washington, în contextul înmulțirii numărului de noi infectări. Autoritățile au cerut restaurantelor ca, până la finalul săptămânii, să își suspende activitatea în interior.

Miercuri, Washingtonul a raportat 102 noi cazuri de Covid-19, bilanțul total ajungând la 11.529 de infectări. SUA este cea mai afectată țară din lume, cu peste 4,1 milioane de cazuri de contaminare și 146.200 de decese.

Mai multe articole despre: