MENIU

Amendă de aproape 200 de lei pentru un pieton care a traversat neregulamentar pe Calea Victoriei

<p>Calea Victoriei</p>

Poliţiştii rutieri sunt extrem de atenţi la modul în care se circulă pe Calea Victoriei şi amendează şi pietoni, atunci când aceştia traversează neregulamentar sau pe roşu. Calea Victoriei din Capitală a fost reamenajată pentru pietoni şi bicilişti, iar şoferii pot circula acum pe două benzi. În ultimele luni, pe bulevard au fost înregistrate tot mai multe accidente.

Poliţiştii rutieri au însă mare grijă şi la pietoni, pe care îi amendează pe loc fără prea multe discuţii.

Pe adresa martor ocular, un cititor ne-a trimis o copie după amenda pe care a primit-o miercuri dimineaţă, în jurul orei 10, după ce a traversat neregulamentar pe Calea Victorie. Astfel, pietonul trebuie să scoată din buzunar suma de 195 de lei sau 97,5 lei în 48 de ore.

Zilele trecute, o maşină s-a răsturnat pe Calea Victoriei, după ce s-a lovit de pista de biciclişti.


Lucrarile de largire a trotuarelor de pe Calea Victoriei si amenajarea unei piste pentru biciclete au inceput in primavara anului 2014, fiind realizate de Administratia Strazilor Bucuresti, institutie care tine de Primaria Capitalei si trebuia finalizate pana pe 1 octombrie 2014, însă constructorul, Tehnologica Radion, a intrat in insolventa, iar pista pentru biciclişti a fost dată în folosinţă luna trecută. 

Lucrarile de reamenjare pentru Calea Victoriei au costat 8,7 milioane de lei, au anuntat la inceputul proiectului reprezentantii municipalitatii. Costurile estimate pentru pista de biciclete (marcaje rutiere, stalpisori de delimitare pista biciclete in intersectiile cu strazi laterale si indicatoarele aferente) sunt de 165.000 lei.

Mai multe articole despre:
amendă accidente rutiere pietoni Calea Victoriei