MENIU

Ambasadorul Tunisiei la București: Societatea civilă s-a maturizat repede în anii de după revoluție

Tunisia poate reprezenta un exemplu pentru România privind rolul societăţii civile! Ambasadorul acestei ţări la Bucureşti a explicat rolul pe care oamenii îl pot avea în schimbarea politicii unei ţări care a trecut printr-o revoluţie. Urmăriţi, în continuare, câteva dintre declaraţiile făcute de excelenţa sa în cadrul emisiunii Ambasador România, ce a fost difuzată sâmbătă la Realitatea TV. 

”Societatea civilă s-a maturizat foarte repede în anii de după revoluţie. Erau acolo şi înainte de revoluţie, Liga tunisiană a Drepturilor Omului, dar era limitată. Nu putea să-şi îndeplinească rolul. Nu neapărat Liga pentru Drepturile Omului, dar vocile lor s-au ridicat şi au spus ce au considerat a fi direcţia corectă pe care ţara ar fi trebuit să meargă. Au condamnat represiunea care a avut loc. La acea vreme nu erau aşa fermi cum au devenit după revoluţie”, a declarat E.S. Dna Boutheina LABIDI, Ambasadorul Republicii Tunisiene în România.

”Au participat în continuare la discuţiile care au avut loc pentru a schiţa un drum de parcurs. Acest drum care să aducă Tunisia pe linia de plutire, să treacă peste toate obstacolele şi distanţele care au separat partidele. Trebuie avut în vedere că Tunisia şi toate partidele de acum suntem la început, în plin proces de învăţare a democraţiei”, a adăugat diplomatul.