MENIU

Ambasadorul Rusiei, întâmpinat cu proteste la Constanța

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România, a fost întâmpinat cu proteste la Constanța, acolo unde urma să țină o alocuțiune referitoare la relațiile dintre UE, România și Rusia. Evenimentul a fost organizat la Universitatea privată ”Andrei Șaguna”, la cererea Ambasadei Federației Ruse.

Diplomatul a fost așteptat în fața universității de un grup de protestatari care scandau în semn de nemulțumire pentru anexarea Peninsulei Crimeea, leagănul civilizației și culturii tătare, în 2014.

Ulterior, Kuzmin le-a vorbit studenților și celorlalte persoane prezente în sală în limba engleză, dar în cheia și retorica promovate de Kremlin: anexarea Crimeei a fost ”legală”, în Piața Maidan din Ucraina au acționat ”teroriștii”, iar Rusia a restabilit ordinea etc.

Kuzmin a făcut mai multe declarații controversate în aceeași retorică rusească, care au fost taxate la un moment dat de o persoană aflată în sală: ”Sunteți criminali! Ați ocupat abuziv Crimeea și frații noștri suferă! Șase ani de ocupație rusească, ajunge!”, a fost apostrofat diplomatul rus.

Citiți continuarea pe g4media.ro

Mai multe articole despre:
ambasadorul rusiei