MENIU

Ambasadorul Rusiei în România: Războiul lui Putin, "cea mai politicoasă operațiune militară specială”

Valery Kuzmin / Foto: Inquam Photos, George Călin

Ambasada Rusiei în România a descris invadarea Ucrainei de către Armata lui Vladimir Putin drept „cea mai politicoasă operaţiune militară specială”, menită să stopeze "genocidul" pe care guvernele de la Kiev l-ar fi declanșat împotriva populației rusofone.

Într-o postare intitulată  "Despre <<război și pace>> în Ucraina", ambasada condusă de Valeri Kuzmin descrie evenimentele din țara vecină drept  „cea mai politicoasă operaţiune militară specială”, prin care Rusia urmărește obiectivul de a pune capăt genocidului de 8 ani al populației din Donbass de către regimul criminal de la Kiev. Această muncă grea și departe de a fi mereu plină de satisfacții va fi dusă la capăt, iar după victoria în acest război, adevărata pace va domni în sfârșit în țara Ucrainei."

Comunicatul ambasadei insistă asupra "ascendenței NAZISTE" a adversarului, de la controversatul Stepan Bandera până la batalionul Azov și ukronazi. Dușmanul suprem sunt însă Statele Unite, dispuse să susțină conflictul "până la ultima picătură de sânge a ultimului ucrainean”.