MENIU

Ambasadorul israelian la București dorește să colaboreze cu România pe palier tehnologic în contextul pandemiei

colaborare coronavirus romania israel

Ambasadorul Statului Israel, David Saranga, a declarat, marţi, că ţara sa este dispusă să împărtăşească ''toată experienţa şi tehnologiile'' cu România, în contextul pandemiei COVID-19, scrie Agerpres.

Diplomatul israelian a susținut declaraţia în cadrul forumului "Romania-Israel G2G Healthcare", transmis online, ce a avut ca temă al doilea val de infecţie cu SARS-CoV-2.

David Saranga: "Faptul că aceasta este prima întâlnire la nivel guvernamental, faptul că este pe tema Sănătăţii înseamnă că avem mult de muncă în acest domeniu (...) Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România, România fiind unul dintre cei mai puternici parteneri ai noştri, pot spune un prieten apropiat şi un aliat, fie că vorbim la nivel politic, la nivel economic, orice domeniu poate fi relevant. Suntem aici pentru a împărtăşi cunoştinţele noastre".

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a spus că telemedicina "este unul dintre sectoarele strategice din domeniul e-Sănătăţii"

"Azi avem oportunitatea de a împărtăşi cu profesionişti din toată lumea bune practici", a punctat secretarul de stat, care a adăugat că dosarele medicale digitale sunt "factor determinant pentru progresul medicinei, în lumea întreagă".

Mai multe articole despre:
Israel tehnologie antiCovid