MENIU

Ambasadoarea Chinei la Bucureşti: Invităm mai multe produse româneşti să intre pe piaţa chineză

<p>Ambasadoarea Chinei la Bucureşti: Invităm mai multe produse rom&acirc;neşti să intre pe piaţa chineză</p>

Ambasadoarea Chinei la Bucureşti, Huo Yuzhen, aflată la final de mandat, a declarat, marţi, că relaţia chino-română s-a consolidat în timpul mandatului său şi a invitat producătorii români să vină cu mai multe produse româneşti, pe piaţa chineză, informează Mediafax.

Ambasadoarea Huo Yuzhen a afirmat la recepţia de rămas bun, că în cei trei ani, petrecuţi la Bucureşti, relaţiile chino-române "au devenit mai stabile, mai eficiente şi mai spectaculoase", subliniind că, în 2013, Li Keqiang a fost primul premier chinez care a vizitat România, în ultimii 20 de ani, iar Victor Ponta a fost de două ori în China.
"În ultima decadă volumul comerţului bilateral a crescut cu 34%. Exporturile României către China s-au majorat de patru ori. Anul trecut, volumul relaţiilor comerciale a depăşit 4 miliarde de dolari", a spus Huo Yuzhen.

Huo Yuzhen a dat asigurări că investiţiile chineze în România vor continua şi a remarcat "progresele impresionate" care s-au realizat în ceea ce priveşte cooperarea nucleară şi energetică. Totodată, diplomatul i-a invitat pe producătorii români să vină în China cu mai multe produse.
"Astăzi, cetăţenii chinezi pot gusta la ei acasă vinul românesc Feteasca Neagră şi apa Borsec. Acest lucru demonstrează interconexiunile apropiate dintre piaţa românească şi cea chineză la toate nivelurile. Invităm şi mai multe produse româneşti să intre pe piaţa chineză", a mai spus ambasadorul Chinei la București.

De asemenea, Huo Yuzhen s-a referit la relaţiile culturale bune, amintind de deschiderea recentă a două institute Confucius în România, unul la Bucureşti şi unul la Braşov.
"În pofida distanţei geografice dintre China şi România, cele două popoare au fost întotdeauna sincere unul cu altul şi s-au tratat cu respect, fiind prietene la nevoie", a mai spus Huo Yuzhen.

 

Mai multe pe Mediafax.