MENIU

Amănuntul ratat timp de un secol. O fetiță stranie apare în zeci de poze vechi. Explicația...

O fetiță necunoscută a fost reperată, spre uimirea istoricilor, în zeci de poze vechi de peste un sescol, disponibile într-un muzeu din Krasnoyarsk, Rusia, scrie Siberian Times. 

Nimeni nu a observat până de curând amănuntul ciudat prezent în cel puțin 20 de imagini din Krasnoyarsk: o fetiță de 8-10 ani, îmbrăcată mai mult sau mai puțin la fel, dar cu aceeași figură enigmatică, fără zâmbet, în diferite colțuri ale orașului.

Unele fotografii au fost transformate între timp în vederi care imortalizează orașul. Altele au rămas în arhivele muzeului. Nimeni nu observase însă, până de curând, amănuntul.

Mare promotie la eMAG! Poti consulta ofertele AICI.

Când istoricii au scos în evdidență amănuntul, în oraș a pornit o adevărată vânătoare pentru identificarea fetiței misterioase. Cine să fi fost cea din pozele care au 110 ani vechime?

Într-o poză, fetița stă pe un acoperiș și are în spate podul de cale ferată deschis în 1899. În alta, stă alături de niște copii. De multe ori, ea nu este în centrul imaginii, stă deoparte și e ușor să fie trecută cu privirea.

Specialiștii au scanat vechile fotografii și au îmbunătățit rezoluția imaginilor pentru a observa mai bine silueta. Se poate vedea că fetița are o cindiție relativ bună -este îmbrăcată mai bine decât majoritatea oamenilor surprinși în poză.

Dar dincolo de asta, puține se pot spune despre ea. Unul dintre istorici a exprimat teoria potrivit căreia fetița ar fi fiica sau o nepoată a fotografului care a făcut cele mai multe poze.

Planul este ca prin lansarea fotografiilor, sub numele "Fetița fantomă", să se găsească măcar o persoană care să poată dezvălui mai mult despre identitatea misterioasei copile.

Mai multe articole despre:
Rusia fotografii fetita fantoma krasnoyarsk