MENIU

Amânare în dosarul Colectiv, rămas fără judecător

<p>Tragedia Colectiv</p>

Dosarul Colecitv a ajuns în impas, după ce judecătorul care l-a instrumentat s-a pensionat. Luni, la noul termen, cauza a fost amânată pentru 22 octombrie, prin decizia magistratului care asigură permanența. Practic, cauza nu a fost încă repartizată unui nou complet.

În aceste condiţii, toate actele efectuate de magistrat vor fi anulate, astfel că procesul, aflat de peste doi ani pe rolul Tribunalului București, va fi preluat de un alt judecător.

Dosarul „Colectiv” a fost deschis după incendiul catastrofal din 30 octombrie 2015. Bilanţul final al tratediei este de 63 de morţi și peste 100 de persoane spitalizate, dintre care multe au rămas cu sechele pe viaţă. 

Judecarea pe fond a dosarului a început în februarie 2016, cu acuzaţi de ucidere din culpă pentru patronii clubului şi administratorii firmei care a montat artificiile la concertul din seara tragediei, 30 octombrie 2015. Ulterior, la dosar a fost reunit şi cel al fostului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Totodată, magistraţii au respins cererea urmaşilor şi a răniţilor ca statul să fie parte în proces pentru plata despăgubirilor. 

În dosarul "Colectiv” s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii.

Mai multe articole despre:
colectiv