MENIU

„Am încercat să discutăm ca între bărbați. Mi-a dat block!"! Mărturia soțului înșelat care l-a denunțat pe primarul din Botoșani

„Am încercat să discutăm ca între bărbați. Mi-a dat block!

Veste șoc în urma descinderilor organizate la Botoșani. Primarul PSD Andrei Cosmin a anunțat că se auto-supendă din toate funcțiile deținute în partid. În urma audierilor care au avut loc la DNA Suceava, edilul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Andrei Cosmin este acuzat că și-ar fi angajat amanta pe un post de consilier cu grad profesional superior, deși aceasta nu avea expertiza necesară. Culmea, chiar soțul femeii în cauză ar fi cel care l-a turnat pe primar. Soția a înaintat, în decembrie anul trecut, acțiune de divorț.

Procurorii anticorupție au descins la sediul primăriei din Botoșani. Edilul Andrei Cosmin este acuzat că ar fi aranjat mai multe concursuri din cadrul instituției pe care o conducere. Direcția Națională Anticorupție anunță că primarul PSD de la Botoșani împreună cu mai mulți funcționari publici ar fi fraudat mai multe concursuri de angajare în anul 2021.

Primarul Andrei Cosmin a fost săltat din biroul său, care a fost sigilat de ofițerii direcției generale anticorupție. Potrivit unor surse, edilul și-ar fi angajat amanta în primăria pe care o conduce.

Femeia, angajată inițial la două bănci, ar fi primit înainte de concurs variantele de subiecte de la primar. Chiar și așa, nu ar fi reușit nici măcar să ia o notă de trecere în urma concursului, însă a ajuns să ocupe postul de „consilier clasa I, grad profesional superior”.

Cel care le-a dat de veste procurorilor DNA despre manevrele primarului ar fi chiar soțul amantei. Bărbatul ar fi descoperit în casă foile pe care soția lui le-a primit de la edil.

"Știam din 2022, din august, de relația lor. Efectiv, cu angajarea, ea a încercat de mult să se angajeze la bugetari. N-a reușit. Nu te angajează nimeni. Am fost și eu la un concurs dintr-ăsta, vă spun sincer, și am căzut cu 9,80. Am luat cea mai mare notă din viața mea și am căzut (...) A fost pe bune, nu a fost aranjat.

La ea (soția, n.r.) a fost aranjat de la cap la coadă. A avut subiectele dinainte. Cred că erau vreo trei hârtii subliniate, încercuite cu galben, exact ce urma să fie la examen.

(Soția) a băgat acum, în decembrie, acțiune, de divorț. Este încă soție. La început, n-a recunoscut și, sincer, nici nu îmi ardea să aflu tot. Dar orașul știa. Am încercat să vorbesc cu el (cu primarul Cosmin Andrei) ca între bărbați. Nu mi-a dat voie ea, m-a amenințat cu divorțul.

Soțul femeii pe care ar fi încercat s-o angajeze primarul Cosmin Andrei: "Am încercat să vorbesc cu el ca între bărbați. Mi-a dat block!"

I-am dat un mesaj și mi-a dat block instant. Ei (soția și primarul, n.r.) nu mai sunt împreună din mai.

Ei mai vorbesc la telefon, dar din mai-iunie nu mai sunt împreună. Ea e cu altcineva acum”, a spus soțul femeii.