MENIU

A observat că are câteva ALUNIŢE ROŞII pe corp şi s-a dus la medic. GROAZNIC! Ce i-a zis doctorul?

Denumirea ştiinţifică a acestor mici aluniţe roşii este „angioame cherry" şi sunt mai frecvente la persoanele cu pielea foarte albă sau de vârstă mijlocie.

Aceste aluniţe roşii nu reprezintă un pericol, dar dacă observi că apar brusc o mulţime de semne, ar trebui să consulţi un medic pentru că în mod cert organismul a suferit o schimbare. Experţii asociază unele aluniţe roşii cu problemele hepatice.

Ele pot apărea din cauza unei alimentaţii nesănătoase, a acumulării de toxine în intestine şi ficat.

Micile aluniţe roşii se formează că urmare a unei creşteri anormale a vaselor mici de sânge.

Mărimea acestora, în mod normal, poate fi între 1 şi 4 milimetri. Zonele în care apar aluniţe roşii pot fi: pe braţe şi sub braţe, pe piept şi pe spate, pe picioare sau în zonele genitale etc.

Dacă marginile şi textura unor aluniţe roşii sunt neregulate, aspre la atingere şi depăşesc 6 mm, este nevoie de un consult la medicul dermatolog.

Este absolut necesară verificarea periodică a pielii copiilor! Astfel de mici semne pot apărea, de asemenea, şi la copiii cu pielea foarte sensibilă, conform bzi.ro.

Dacă ai din naştere aluniţe roşii pe piele, nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare, deoarece acestea nu sunt grave şi nu necesită vreun tratament.

Totuşi, ar fi recomandat să se ţină cont de următoarele sfaturi:

- Ar fi bine să te consulte un medic dacă au apărut multe aluniţe roşii pe torace. Dacă ai una-două, nu trebuie să te îngrijorezi, însă mai multe şi o înmulţire bruscă a acestora ar trebui să însemne că a apărut o problemă de sănătate.

- Verifică dacă formă micilor aluniţe roşii este simetrică, iar dacă observi o formă asimetrică a acestora, este nevoie de părerea unui medic specialist.

- Atenţie, de asemenea, la culoarea aluniţelor! Dacă aceste semne rămân roşii, nu este o problemă, însă dacă devin mai închise sau mai deschise la culoare, ar trebui consultat medicul. 

Sursa: dozadesanatate.ro

Mai multe articole despre:
sănătate papiloame aluniţe roşii