MENIU

Alte 29 de tablouri celebre au fost găsite de DNA la Darius Vâlcov. Suma plătită de "colecționar"

Darius Vâlcov

Anchetatori au descoperit alte 29 de opere de artă care aparțineau fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea TV.

Anchetatori au descoperit alte 29 de opere de artă care aparțineau fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, potrivit unor surse judiciare citate de Realitatea TV.

Pânzele se alau în posesia unui intermediar cu care  Darius Vâlcov intenţiona să deschidă o galerie de artă în Capitală. Pânzele aveau semnături celebre, unele fiind opere de Nicolae Tonitza sau Ştefan Luchian.

Darius Vâlcov se află în arest la domiciliu, fiind aciyat de trafic de influență și luare de mită în perioada când era primar al orașului Slatina.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a cumpărat, prin interpuşi, 101 tablouri de la case celebre de licitaţii, operele de artă fiind ridicate de procurori, urmând a fi expertizate şi predate unei instituţii specializate în domeniu, ce ar putea decide inclusiv expunerea lor, conform DNA.

Darius Vâlcov ar fi dat un milion de lei unui intermediar, în 2013, pentru achiziţia de tablouri, cu care intenţiona să deschidă o galerie de artă în Capitală.

"Urmare a încuviinţării, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii au efectuat percheziţii domiciliare, în şase locaţii situate în Bucureşti (o locaţie), municipiul Slatina (patru locaţii) şi o localitate din judeţul Olt, în scopul identificării unor tablouri despre care există indicii că ar fi fost achiziţionate, prin interpuşi, de către inculpatul Bogdan Darius Vâlcov, cu banii presupus obţinuţi din comiterea infracţiunilor pentru care se efectuează cercetări", potrivit unui comunicat de vineri al DNA.

În urma percheziţiilor, notează anchetatorii, au fost găsite 101 tablouri, pe care figurează semnătura unor pictori celebri cum ar fi Pablo Picasso (două gravuri şi un desen în cărbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horia Bernea sau Octav Băncilă. Procurorii menţionează că Vâlcov deţine şi opere ale altor pictori.

DNA arată că există date că cea mai mare parte a acestor tablouri au fost achiziţionate de la case celebre de licitaţii.

Mai multe articole despre:
tablouri Darius Vâlcov