MENIU

Alte 2 persoane suspecte de infectare cu Omicron după sportivul din lotul de rugby repatriat din Africa de Sud - Din ce județe sunt

Alte 2 persoane suspecte de infectare cu Omicron după sportivul din lotul de rugby repatriat din Africa de Sud

Alte două persoane venite cu avionul în România, alături de lotul de rugby repatriat din Africa de Sud au fost confirmate COVID-19. În prezent, trei persoane au fost confirmate cu coronavirus, iar un rezultat despre prezența Omicron este așteptat în orele următoare, după analizele de secvențiere. 

În afară de jucătorul de rugby confirmat COVID-19, au mai fost depistate pozitiv și alte persoane din avionul care a venit în România cu lotul de rugby din Africa de Sud.

Este vorba de două persoane care au fost marți (30 noiembrie - n.red.) depistate pozitiv. Rezultatul pozitiv a fost anunțat miercuri dimineață. Acestea se află în carantină. În cazul acestora au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contacților direcți, a transmis miercuri seară, Ministerul Sănătății.

Cele două persoane se află în carantină la domiciliu, în județele de proveniență - Vaslui și Brașov.

Inițial a fost anunțat cazul suspect de Omicron al jucătorului de rugby de la CSM Știința Baia Mare, la doar o zi de la revenirea din Africa de Sud a lotului blocat acolo din cauza exploziei variantei periculoase de coronavirus. 

ALERTĂ Un jucător de rugby de la Știința Baia Mare, repatriat din Africa de Sud, confirmat COVID-19 - Se așteaptă rezultatul pentru Omicron

Ulterior, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că sportivul este asimptomatic și se află într-o stare bună, iar joi se va ști despre ce variantă de coronavirus este vorba, după secvențiere.

Alexandru Rafila, avertisment după prima suspiciune de Omicron în România: Este îngrijorător. În loc de 10.000 de cazuri, vom avea 20.000