MENIU

Alina Mungiu atacă dur diaspora românească: ”lumpendiaspora”, ”o masă jalnică”, manipulată

Alina Mungiu Pippidi

Ziua şi jignirile la adresa românilor care protestează. De această dată, limbajul de mahala îi aparţine politologului Alina Mungiu Pippidi.

Cuvântul ”mahala” pentru că a fost folosit chiar de fondatoarea Societăţii Academice din România. ”Această mahala nu reprezintă diaspora!" a scris Pippidi, pe româniacurată.ro.

Politologul mai spune că românii din diaspora nu sunt neapărat mai bine educaţi, cu referire la bunul simţ elementar, şi spune că e suficient să îi priveşti la coadă, la low cost, pe orice aeroport.

”Am transferat în străinătate o considerabilă parte din mahalaua noastră, aceea din ,,De ce trag clopotele, Mitică?" a lui Lucian Pintilie, cea a cărei atitudine faţă de restul lumii este, invariabil, ”De proști".”, a mai scris Alina Mungiu Pippid.

”Faptul că manipularea ordinară a acestei mase jalnice, cert parte din identitatea noastră națională centenară, dar partea pe care aș prefera să o uităm, de către niște operatori ordinari din politică, servicii și mass media aferentă a putut atinge culmile pe care le vedem zilele astea e o consecință a unei realități asupra căreia avertizez de mult: prostirea sistematică a opiniei publice și izolarea deliberată a oricăror voci care îndeamnă la calm, rațiune, bună cuviință în relație cu adversarul politic și obiectivitate”, mai scrie Mungiu, care critică, printre altele, mitingul din 10 august și sloganul ”M*ie PSD”.

Zilele trecute, inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Vrancea, Cristian Prescornițoiu, a aruncat o serie de invective la adresa românilor plecați în străinătate, pe pagina personală de Facebook.

Despre cei care și-au anunțat prezența la mitingul din 10 august, Prescornițoiu spune că sunt niște „hoți, curve și cerșetori”, în opinia sa cei care muncesc în străinătate neavând ce să caute la miting.

Mai multe articole despre:
diaspora mahala Alina Mungiu