MENIU

Alin Ţucmeanu, director în Autoritatea Rutieră, este urmărit penal după ce a rămas în funcție deși a fost condamnat definitiv

Alin Ţucmeanu este urmărit penal pentru că a rămas în funcție deși a fost condamnat definitiv

Directorul adjunct al Autorităţii Rutiere Române, Alin Iulian Ţucmeanu, a fost pus sub control judiciar de DNA pentru că nu a demisionat în urma condamnării sale pentru complicitate la dare de mită. Procurorii au dispus cercetarea sa pentru neexecutarea sancțiunilor penale, în stare de recidivă. În sentința precedentă, Țucmeanu primise interdicția de a ocupa o funcție publică. 

În același dosar a fost începută urmărirea penală și pe numele Aureliei Surulescu, la data faptei director general al ARR, pentru abuz în serviciu.

Țucmeanu a fost condamnat definitiv, în aprilie 2019, la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani și interzicerea, tot pentru patru ani, a dreptului de a fi ales în funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Procurorii notează că acesta a rămas la conducerea ARR cu sprijinul Aureliei Surulescu care, în calitate de director, ar fi încălcat cu intenție dispozițiile prevăzute în Codul Muncii și nu ar fi constatat, prin decizie, în termenul legal, încetarea de drept a contractului de muncă al lui Țucmeanu, se arată în comunicatul DNA. 

În cele 60 de zile în care va fi supus controlului judiciar, inculpatul nu poate părăsi țara decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent și nu poate exercita nicio funcție de conducere în cadrul Autorității Rutiere Române. 

Citește și: ”Alin Ţucmeanu, fost secretar de stat, arestat preventiv”