MENIU

Alimentul-medicament: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci miere în fiecare zi?

Mierea este cunoscută ca un aliment foarte dens în nutrienti și unul dintre cele mai sănătoase dulciuri. Chiar și diabeticilor li se permite să o  folosească, dar în cantități mici.

Mierea a fost folosită drept un elixir încă din antichitate și nu este un secret că, pe lângă faptul că adaugă deliciu fiecărui desert, acționează ca un adevărat medicament. Cu toate acestea, nu este recomandat persoanelor alergice la aceasta, femeilor însărcinate și care alăptează.  

Reduce tensiunea arterială

Datorită cantității mari de glucoză din miere, creierul uman preia un semnal în hipotalamus până când ajunge la o relaxare completă a sistemului nervos și, prin urmare, va „da comanda” să scadă tensiunea arterială.

Scade colesterolul rău

Este binecunoscut faptul că o creștere a nivelului de colesterol din organism duce la formarea plăcii în vasele de sânge. Mierea contine ioni de acid ascorbic, potasiu, sodiu, magneziu și fier, care stimuleaza circulatia sângelui, maresc tonusul inimii și scad în mod natural nivelul colesterolului.

Are proprietăți antibacteriene

Acest medicament natural deține proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. De exemplu, în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost folosit ca unguent pentru răni. Luarea unei linguri de miere dimineața înainte de mese poate îmbunatăți semnificativ starea mucoasei stomacului și a intestinelor.

Îmbunătățește memoria

Oamenii de știință au efectuat un experiment pentru a demonstra că memoria și funcția creierului sunt îmbunătățite cu consumul regulat de miere. În plus, mierea reduce anxietatea și are un efect calmant.

Piele frumoasă

Peelingul de miere este binecunoscut ca modul ideal de a avea o piele frumoasa si de a o face mai fină. Pătrunde în porii măriți ai pielii și o hrănește, eliminând substanțele nocive și celulele moarte.

Mai multe articole despre:
miere sanatate colesterol tensiune arteriala