MENIU

Alimentul-minune care scade colesterolul într-o singură lume. Toată lumea trebuie să îl consume

Colesterolul crescut poate duce la aparția unor probleme de sănătate care, dacă nu sunt descoperite la timp, pot avea urmări grave. Vezi cum poți scăpa de această afecțiune cu ajutorul unor nuci ce sunt cultivate în Brazilia.

Un studiu arată că nucile braziliene sunt foarte eficiente pentru scăderea colesterolului în sânge. În cadrul cercetării au participat subiecți care nu aveau astfel de probleme. Totuși, oamenii de știință au vrut să afle cum influențează nucile braziliene nivelul colesterolului în sânge.

În dieta lor a fost inclusă timp de săptămână o porție de nuci braziliene (2, 3, 4 sau 8 bucăți). Rezultatele i-au uimit pe medici. Nivelul colesterolului ”rău”, adică al LDL-ului, a scăzut semnificativ la doar nouă ore după ce pariticipanții le mâncaseră. Nici măcar medicamentele, susțin doctorii, conform site-ului healthyholisticliving.com, nu au un efect atât de rapid. Statinele din pastile își fac efectul în patru zile, scrie unica.ro.

Oamenii de știință au continuat cercetarea pentru a afla ce se întâmplă în organismul pacienților dacă se hrănesc cu nuci braziliene mai multe zile la rând. Astfel au urmărit evoluția lor din ziua a cincea până în ziua 30. Rezultatul a fost acela că nivelul colesterolului s-a menținut scăzut, iar subiecții nu au consumat mai mult de patru nuci pe zi.

Un alt fapt interesant descoperit de cercetători este acela că efectul consumului a patru nuci pe zi a fost mult mai rapid comparativ cu o cură de opt nuci pe zi. Așadar, doar patru astfel de alimente într-o zi sunt suficiente pentru a avea efectul dorit.

Mai multe articole despre:
sănătate colesterol nuci braziliene