MENIU

Alimentele care ucid încet și sigur. Tu le consumi?

Alimentele care ucid încet și sigur. Tu le consumi?

Mezelurile de post sunt pline de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime. Iată care sunt acestea, ce conțin și de ce sunt atât de periculoase pentru sănătatea noastră!

Crenvurștii vegetali, pateurile, brânza topită și salamul de soia sunt pline de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime. Acestea sunt menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros și culoare cu alimentul pe care îl imită, însă conțin arome, stabilizatori, emulgatori, agenţi de îngroșare, coloranți, alergeni și reziduuri de pesticide, îngrășăminte în cantități semnificative.

Astfel, consumatorii acestor produse sunt amenințați de foarte multe boli. Aceste alimente împiedică fixarea calciului în oase, încetinează creșterea, apare osteoporoza, crește obezitatea, predispun la diabet, apar gastrite, ulcere și cea mai urâtă formă de cancer, colono-rectal.

Salamurile, mezelurile, cârnații, crenvurștii, pateurile și în general toate preparatele din carne sunt un conglomerat de ingrediente nesănătoase. Carnea fiind folosită în cantități foarte mici, restul fiind tendoane, șorici, gelatină, plus mulți aditivi alimentari periculoși. Specialiștii evidențiază doi dintre ei, cei mai periculoși: nitrirul de sodiu (E-250), cancerigen, și glutamatul monosodic (E-621), puternic neurotoxic, putând declanșa maladiile Alzheimer, Parkinson, Huntington. De asemenea, brânza topită este un produs obținut prin topirea și amestecarea ingredientelor la care se adaugă un polifosfat (E-452) care determină asimilarea lentă de calciu, magneziu și fier, ducând la atrofierea oaselor și depuneri de calciu, respectiv E-339, care emulsionează și protejează grăsimile. Are efect laxativ și poate tulbura echilibrul calciu/ fosfor.

Conform doctorulzilei.ro, crenvurștii sunt un pericol pentru sănătate deoarece conțin grăsimi care ne pot îmbolnăvi de boli vasculare și creșterea colesterolului.