MENIU

Alimentele care conţin "zahăr ascuns". Vândute ca produse sănătoase, dar sunt extrem de nocive

Cei care ţin foarte mult la siluetă ar trebui să ştie că zahărul stă ascuns până şi în alimentele considerate sănătoase.

Puţini îşi dau seama că un bol de cereale cu suc de fructe conţin o jumătate din doza zilnică recomandată de zahăr. Suntem conştienţi de pericolul la care ne expune excesul de sare, grăsimi şi calorii, dar specialiştii avertizează că ar trebui să luăm în calcul şi zahărul, care se găseşte în alimentele la care ne-am fi gândit mai puţin.

Zahărul, ascuns în alimentele la care le aşteptai mai puţin

De asemenea, nutriţioniştii avertizează că zahărul stă ascuns în preparatele la care ne-am fi gândit mai puţin. Este vorba despre acele alimente sau semipreparate dietetice, care deşi au puţine grăsimi, conţin o cantitate mai mare de zahăr.

"Alimentele sărace în grăsimi sunt mai puţin apetisante, aşa că producătorii se văd nevoiţi să adauge un surplus zahăr, pentru a le face mai gustoase", explică specialiştii. Aceştia recomandă să nu luăm din zahărul conţinut de băuturile carbogazoase, siropuri şi sucuri mai de 10% din necesarul zilnic de energie.

Doza zilnică recomandată pentru adulţii şi copiii de peste zece ani este de 50 de grame, adică zece cuburi de zahăr, respectiv de 9 cuburi pentru copiii care au între cinci şi zece ani.

Cine consumă 500 de mililitri de Cola depăşeşte deja această limită. Un alt exemplu ar fi milkshake-ul de la fast food, care conţine până la 16 cuburi de zahăr.

Până şi o salată conţine echivalentul a două cuburi de zahăr.

Mai multe articole despre:
alimente zahăr nutriţionist