MENIU

Alimente otrăvitoare pe care le consumăm cu plăcere. Ce este CASSAVA și cum te poate UCIDE

Rădăcina de cassava este folosită pentru a face tapioca, în special în America de sud. Atât timp cât este preparată termic în mod corespunzător, cassava este absolut inofensivă. Dacă rămâne crudă atunci când ajuge în stomac, aceasta va elibera doze toxice de cianură.

cassava are de două ori mai multe calorii decât cartofii, dar cu toate acestea conține mai puține grăsimi și proteine decât cerealele, de exemplu. Nu conține gluten, astfel că este indicată mai ales celor care suferă de boala celiacă.

Cassava mai conține cantități moderate de vitamine din complexul B, dar și minerale importante, precum zinc, magneziu, cupru, fier și mangan. În plus, are o cantitate mare de potasiu, un nutrient foarte important, ce intră în componența celulelor și reglează bătăile inimii și tensiunea arterială.

Mâncată raw, provoacă o scădere a tensiunii arteriale, puls rapid, amețeli, dureri de cap, dureri de stomac, vomă, diaree, confuzie și convulsii. Când cantitatea de cassava este mai mare, apare paralizia, care este ireversibilă, și chiar moartea. Intoxicația cu cianurile găsite în această plantă poate duce la probleme cronice, precum dereglări tiroidiene sau probleme neurologice.

sursa: aliceboboc.wordpress.com

Mai multe articole despre:
alimente otrăvitoare cassava