MENIU

Alimente norocoase pe care să le consumi de Anul Nou. Nu trebuie să-ți lipsească de la masă

Alimente norocoase pe care să le consumi de Anul Nou. Nu trebuie să-ți lipsească de la masă

În noaptea dintre ani se consumă diferite alimente care vor aduce norocul și prosperitatea pe viitor. Află cum diferă obiceiurile legate de preparatele norocoase.

1. Salata verde sau spanacul

Frunzele lor sunt asemănătoare cu banii și, din acest motiv, se regăsesc pe lista de alimente alese în New York pentru a întâmpina noul an.
 
2. Boabele de fasole

La fel ca și frunzele verzi, boabele de fasole simbolizează banii, de această dată monezile. În mod tradițional, în partea de sud a Americii se pregătește o tocăniță din boabe de fasole, orez și bacon pentru a favoriza norocul în anul care va începe.
 
3. Mămăliga

Este recomandat să combini mămăliga cu boabe de fasole neagră și frunze de salată dacă vrei să faci avere în anul care se apropie. Nu rata acest deliciu savurat în SUA și începe anul 2019 cu zâmbetul pe buze.

4. Strugurii

Nu uita să adaugi și struguri în cadrul festinului de Revelion. În noaptea de Anul Nou, în Spania se mănâncă o boabă de strugure pentru fiecare dintre cele 12 bătăi ale ceasului, de la miezul nopții. Fiecare boabă reprezintă o lună a calendarului din noul an. Dacă una dintre boabe este amară, fii prudent în luna pe care o reprezintă, scrie eva.ro.
 
5. Carnea de porc

În New York se consideră că porcii aduc noroc de Anul Nou pentru că merg înainte în timp ce mănâncă.


Mai multe articole despre:
alimente anul nou