MENIU

Alimente care ne dau energie pe timp de caniculă

<p>Alimente care ne dau energie pe timp de canicilă</p>

Temperaturile ridicate ne moleşesc, ne dau dureri de cap şi cresc nivelul de stres din organism. Pentru a ne menţine energici pe tot parcursul zilei este necesar să acordăm o atenţie deosebită alimentaţiei.

În primul rând trebuie să ții cont de câteva reguli generale care te vor ajuta să previi apariția oboselii. Nu este indicat să sari peste micul dejun. Dimineața creierul nu mai are suficientă glucoză care să-l ajute să funționeze optim, dacă nu îi este furnizată prin alimentație, scrie clicksănătate.ro.

Iată, așadar, câteva alimente care te vor menține hidratat și energic pe timp de vară:

Pepenele verde

Gustos, plin de vitamine şi de apă, pepenele verde este fructul care ne hidratează şi ne răcoreşte pe timp de vară.

Pepenele verde este bogat în vitamine B, necesare pentru producerea de energie. Este o bună sursă de vitamina B6, B1, magneziu şi potasiu, care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.

Roșia

Multă lume nu știe că roșiile, prin consumul lor, ne protejează cu o peliculă invizibilă de razele nocive ale soarelui. Include-le zilnic în alimentația ta sau în salate.

Iaurtul

Iaurtul este bogat în proteine, fiind ideal pentru consum în zilele toride de vară. În plus, iaurtul are un efect răcoritor asupra stomacului. Îl poți combina, de asemenea, cu fructe proaspete pentru un plus de savoare.

Castraveții

Dacă nu aveți timp pentru a bea suficiente lichide, unul dintre trucuri este să mâncați castravete deoarece conține 90% apă. Acesta te va ajuta să te hidratezi.

Este o sursă importantă de vitamina A, B și C. Toate aceste susbtanțe ajută la stimularea sistemului imunitar și ne oferă energie. Puteți face, de asemenea, un suc de castravete cu spanac și morcov.

Portocalele

Consumate ca atare sau sub formă de fresh proaspăt, potocalele sunt bogate în fibre și vitamina C și oferă aproape instantaneu un plus de energie.