MENIU

Alimente bune pentru un ficat gras

Cum protejezi ficatul

Putem spune ca ficatul este sistemul de filtrare al organismului uman, care separa substantele nocive de cele benefice si ne mentine sanatosi. Desi corpul se detoxifiaza si in mod natural, vremurile in care traim, mai exact alimentatia nesanatoasa formata din mancaruri procesate si chiar si stresul cotidian, conduc la o suprasolicitare a acestui organ de care suntem atat de dependenti.

Solutia acestei probleme vine tot de la mama natura, care ne-a pus la dispozitie numeroase alimente pentru ficat ce ajuta la curatarea corpului.

Iata care sunt acestea!

Cele mai bune alimente pentru un ficat suprasolicitat

Un ficat functional este indispensabil pentru un organism sanatos. El transforma nutrientii din alimente in componente esentiale pentru sange, stocand vitamine si minerale si producand proteinele si enzimele care echilibreaza procesele hormonale. In plus, ficatul lupta impotriva infectiilor, elimina bacteriile din sange si produce bila, cu ajutorul careia este digerata mancarea.

Problemele de sanatate ale ficatului pot fi de provenienta genetica ori pot aparea in urma contactului cu virusuri sau chimicale. Silueta nu poate decat sa sufere daca ficatul este afectat, iar riscul de obezitate creste considerabil in acest caz.

Ca regula de baza pentru a proteja ficatul, trebuie sa ai grija sa eviti consumul de tutun, alcool, cafea si zahar alb, sa faci putina miscare in fiecare zi si sa bei destule lichide. Cat despre alimentatie, poti include in dieta ta o serie de produse care ajuta functia acestui organ.

Vezi mai multe pe Divahair.ro.