MENIU

Alexei Navalnîi, vizat de 3 anchete penale NOI. ANUNȚUL făcut de disidentul rus

Aleksei Navalîi, opozant rus

Disidentul rus încarcerat Alexei Navalnîi este vizat în trei noi anchete penale. Anunțul a fost făcut c hiar de Navalnîi, într-un mesaj postat pe Instagram.

Potrivit anuțului, Navalnîi este acuzat de deturnarea „tuturor donaţiilor” făcute organizaţiei sale anticorupţie, de înfiinţarea unei grupări care „aduce atingere dreptului persoanelor” şi de insultarea unui judecător într-un proces recent.

Politicianul și activistul în vârstă de 44 de ani susține că a fost vizitat în celulă de către un inspector al puternicului Comitet rus de anchetă, însărcinat cu principalele anchete penale. „Mi-a spus că în scumpa noastră Rusie se anchetează trei noi cazuri grave. Şi că 21 de anchetatori se ocupă de asta, la cel mai înalt nivel. Iar în fiecare dintre ele, infractorul sunt eu”, a scris acesta, potrivit HotNews.

„Puternica mea organizaţie infracţională ia amploare. Comit tot mai multe fapte penale”, a ironizat situația Navalnîi, adăugând că el este „un geniu” al răului.

Aleksei Navalnîi a fost arestat în seara zilei de 17 ianuarie la revenirea în Rusia, pe un aeroport moscovit. În  luna februarie a acestui an, acesta a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat de încălcarea eliberării condiționate. 

Navalnîi a refuzat să mai mănânce începând cu data de 31 martie, intrân d în greva foameni pentru a protesta contra condiţiilor de detenţie, acuzând administraţia penitenciarului că îi refuză accesul la un medic şi medicamente în condiţiile în care suferă de o dublă hernie de disc, conform avocaţilor săi.

În prezent, opozantul rus este tratat la un spital aflat la 180 de kilometri distanță de capitala Moscova, asta după ce starea sa de sănătatea s-a deteriorat rapid ca urmare a condițiilor din închisoare și a intrării în greva foamei.