MENIU

Alexandru Rafila: Vom atinge 20.000 de cazuri Covid pe zi în următoarele 2-3 săptămâni. Ce sperie cel mai tare

Spital Covid. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul Alexandru Rafila a atras un semnal de alarmă în privința exploziei cazurilor de Covid-19. Un număr mare de infectări implică un număr mare de pacienți spitalizați, iar unitățile medicale se apropie deja de capacitatea maximă de tratare, a subliniat deputatul PSD. 

”Săptămâna asta probabil că vom avea o medie săptămânală de 9.000 de cazuri, peste o săptămână vom avea 13.000- 14.000 de cazuri, spre sfârşitul săptămânii viitoare. Această cifră de care toată lumea este speriată, de 20.000 de cazuri pe zi, este posibil să fie atinsă în următoarele două - trei săptămâni”, a spus medicul duminică, la un post TV. 

Rafila a subliniat însă că mai important decât numărul noilor cazuri de infectare este cel al cazurilor care ajung în spitale și la ATI. 

Medicul a avertizat că în spitalele din țară pacienții sunt deja tratați în UPU sau așteaptă pe holuri eliberarea unor paturi. 

”Situaţia este foarte-foarte serioasă în acest moment”, a precizat Rafila. ”Suprasolicitarea, depăşirea capacităţii de reacţie, de tratare a pacienţilor, este, din păcate, foarte-foarte aproape”, a adăugat Rafila.