MENIU

Rafila, replică pentru Cîțu privind certificatul COVID: „A depus un proiect care nu are niciun fel de impact asupra sănătăţii publice”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății Foto: INQUAM - Octav Ganea

Alexandru Rafila - ministrul Sănătății a comentat intenția președintelui PNL - Florin Cîțu de a avea discuții pentru implementarea proiectului PNL privind certificatul covid la locul de muncă. Ministru consideră că acest document trebuie adoptat cât mai repede cu putință, în caz contrar efiiența lui o să scadă dramatic.

„Eu susţin orice proiect care are ca şi rezultat un instrument de sănătate publică care să încetinească transmiterea. Ăsta este punctul meu de vedere, cu o precizare însă: domnul.. era să spun domnul prim-ministru, domnul Florin Cîţu, domnul preşedinte Cîţu a depus la Parlament un proiect de lege care face exclusiv referire la personalul medical, care nu are niciun fel de impact asupra sănătăţii publice, probabil că trebuie să revadă declaraţia”, a afirmat Alexandru Rafila, miercuri după-amiază, în briefingul de după şedinţa de Guvern.

„Dacă se aprobă acum și intră în vigoare peste 3 săptămâni probabil o să fim în vârful valului. Dacă nu e posibilă operaționalizarea lui, efectul certificatului verde scade”, a spus Alexandru Rafila.

Florin Cîțu, MUTARE pentru adoptarea certificatului covid: Documentul să fie obligatoriu la muncă în anumite cazuri

Mai multe articole despre:
alexandru rafila