MENIU

Alexandru Rafila, despre depistarea COVID-19: Testele rapide nu sunt utile. Ele identifică doar anticorpii

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a declarat, marți, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS că testele rapide pentru coronavirus nu sunt utile, deoarece ele indentifică doar anticorpii.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a declarat, marți, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS că testele rapide pentru coronavirus nu sunt utile, deoarece ele indentifică doar anticorpii. Mai mult, Alexandru Rafila a precizat că OMS infirmă două variante de mutații ale COVID-19.

”Testele rapide disponibile nu sunt utile în momentul de față, pentru că ele identifică doar anticorpii”, a spus reprezentantul României la OMS, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Acesta a mai afirmat că OMS neagă două variante de mutații ale coronavirusului, iar ceea ce a contat în răspândirea lui a fost modul de transmitere.

”OMS infirmă două variante de mutații. Ceea ce a contat a fost modul de transmitere”,  a explicat Alexandru Rafila

El a mai spus că este posibil ca până la sfârșitul lui 2020 să avem un vaccin contra COVID-19, dar care deși va fi disponibil, nu va fi și accesibil.

”Va fi disponibil, dar nu accesibil. S-ar putea ca până la sfârșitul anului să avem un vaccin. Ca să fie disponibil, trebuie să fie în cantități foarte mari„ a subliniat președintele Asociației Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

 

Mai multe articole despre:
alexandru rafila coronavirus