MENIU

Alexandru Rafila, anunț după noul val de coronavirus din China - Situația din România și Europa

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susține că situaţia pandemică din China din acest moment nu are legătură cu cea din Europa.

 

Ministrul Sănătății, întrebat dacă sunt justificate temerile că ar putea crește din nou numărul de cazuri în România ca în China, în ultimele săptămâni, a declarat că este diferită de situaţia din Europa, unde aproape toate ţările se află în Zona verde.

"Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa. Acolo circulă tulpina Omicron, care în România şi în regiunea Europeană OMS a circulat şi dacă vă uitaţi în toate ţările din această regiune s-a ajuns în Zona verde aproape în toate ţările", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul "Marie Curie".

Regiunea Shanghai, cel mai puternic centru economic al Chinei, se confruntă cu un nou val al pandemiei, autorităţile luând măsuri drastice pentru oprirea răspândirii virusului, în cadrul aşa-numitei strategii ”zero COVID”. Din păcate, luni, au fost anunțate și primele trei morţi în Shanghai în cadrul acestui val al pandemiei.