MENIU

Alexandru Rafila, acuzat de FRAUDĂ de primarul unui mare oraș - Ar fi împărțit preferențial banii din PNRR

Alexandru Rafila, acuzat de FRAUDĂ de primarul unui mare oraș - Ar fi împărțit preferențial banii din PNRR

Primarul Brașovului, Allen Coliban, acuză Ministerul Sănătății de fraudă cu fonduri europene, după ce a eliminat mai multe spitale din Programul Național de Redresare și Reziliență. Acesta susține că reprezentanții ministerului au făcut acest lucru fără a cunoaște stadiul proiectelor. 

Edilul a scris pe Facebook că Rafila a oferit banii europeni preferențial, iar de acest lucru ar trebui să se ocupe procurorii conduși de Laura Codruța Kovesi.

De asemenea, edilul a adăugat că în luna ianuarie, în urma evaluării Ministerului Sănătății, Spitalul de Pneumoftiziologie al Brașovului s-a clasat pe locul șapte din 49 de proiecte. 

„Fraudă ) Dovada că Ministerul Sănătății a eliminat spitale din PNRR fără ca măcar să cunoască stadiul/maturitatea proiectelor

În ianuarie, în evaluarea Ministerului Sănătății, Spitalul de Pneumo al Brașovului s-a clasat pe locul 7 din 49 de proiecte. Atunci era și bun, și matur.

De atunci și până astăzi, Ministerul a amânat semnarea contractului, dar a contractat alte proiecte, cu punctaj mai mic, dar cu culoarea politică potrivită. Săptămâna trecută a apărut informația potrivit căreia, pentru a acoperi incompetența guvernării care a costat România pierderi uriașe din PNRR, executivul a propus reducerea banilor tocmai de la Sănătate, tăind arbitrar 7 spitale de pe listă, printre care cel din Brașov. Primul Ministru a justificat spunând că a renunțat la proiectele care nu aveau “nici licitație, nici studiu”. Noi avem și-și.

Iată dovada că habar nu aveau despre progresul proiectelor: un document oficial, primit ieri de la Minister! Cum explicați asta, Domnule Ciolacu? Mai întâi ne-ați tăiat de pe listă, acum ne întrebați care este progresul? Mai bine recunoașteți că ați acordat preferențial banii din PNRR și de acolo se ocupă procurorii europeni.
Repet: să pierzi cu bună știință bani europeni dați pentru Sănătatea românilor este o crimă! Cineva va plăti pentru asta”, a arătat Coliban.
 

 

Mai multe articole despre:
alexandru rafila frauda pnrr