MENIU

ALERTĂ! Sirenele sună din nou la Kiev: Ucrainenii, îndemnați să-și pregătească un "bagaj de urgență"

Bombardamente Kiev / Captură video Twitter

În după-amiaza asta s-au auzit din nou sirenele anti-aeriene în Piața Mare din Kiev, capitala Ucrainei, fapt ce anunță iminența unui nou atac al Rusiei. Primarul a cerut populației să-și pregătească "un bagaj de urgență" și, dacă va fi nevoie, se grăbească spre adăposturile de protecției civile.

Centrul Kievului era aproape pustiu joi dimineaţă, după ce Rusia a atacat Ucraina. Pietoni nu erau aproape deloc, doar câteva maşini puteau fi zărite, relatează Politico, citat de știripesure.ro. Inițial s-au produs explozii puternice în apropierea aeroportului de lângă Kiev, apoi a fost relativ linişte. Liniștea dinaintea furtunii, am putea spune dacă este să ne gândim că patru ore mai târziu alte explozii au avut loc în centrul oraşului.

Ulterior, traficul a fost îngreunat de puzderia de maşini de pe străzile Kievului şi de la staţiile de benzinărie de la periferie, în timp ce alţi locuitori ai capitalei încercau fie să își continue viața de zi cu zi, fie să părăsească orașul. Cozi s-au format, de asemenea, și la bancomate. 

Transportul public a devenit gratuit, potrivit unui anunț al autorităților locale.

„Pregătiţi „un bagaj de urgenţă” – documente, un minim de lucruri necesare – pentru a ajunge rapid, dacă este necesar, la un adăpost. Autorităţile oraşului [rămân] în capitală. Continuăm să asigurăm funcţionarea oraşului”, este mesajul transmis de Vitali Klitschko, primarul orașului Kievului.