MENIU

Alertă pe Aeroportul Otopeni: 8 studenți români au venit din China. Măsuri fără precedent

Alertă pe Aeroportul Otopeni: 8 studenți români vin din China

Alertă pe Aeroportul Otopeni! Un avion a aterizat, miercuri, în jurul orei 11:00, având la bord opt studenți români care s-au întors din China, informează Realitatea Plus.

Din primele informații obținute de Realitatea PLUS, studenții au făcut o escală în Doha. La sosirea în România, le-a fost verificată temperatura. Aceștia au dezvăluit că li s-au făcut verificări și la plecare, în aeroportul din China.

Tinerii au povestit că, în China, situația este alarmantă: oamenii nu ies din casă să-și cumpere mâncare, iar sfaturile autorităților nu îi ajută, din cauză că virusul ia amploare. 

Potrivit procedurii, studenții au coborât ultimii din avion și au venit pe un culoar special amenajat pentru persoanele care vin din China.

Pe Aeroportul Otopeni sunt așteptați să sosească, tot din China, și alți studenți români, din Brașov, care au fost trimiși acasă de autoritățile chineze ca urmare a închiderii temporare a școlilor.

Până pe data de 30 ianuarie, pe Aeroportul Otopeni sunt așteptate să aterizeze mai multe persoane din China. În aeroport sunt luate măsuri speciale împotriva coronavirusului. Sunt baze de date cu persoanele care vin din țara afectată de coronavirus.