MENIU

Alertă națională: Pericolul falșilor esteticieni - Tot mai multe tinere MUTILATE! Avertismentul medicilor

Este alertă în rândurile medicilor din țara noastră! Din ce în ce mai multe tinere care își doresc să se înfrumusețeze ajung să fie mutilate de falși specialiști care își oferă serviciile pe internet. Chiar zilele trecute, o tânără a fost plasată de polițiști sub control judiciar după ce a fost prinsă că făcea injecții cu acid hialuronic deși nu avea pregătire medicală. Mai multe minore au ajuns la spital.

Dr. Dana Jianu - preşedinte al Societăţii Române de Chirurgie Estetică atrage atenția că modificările trăsăturilor în scop estetic trebuie realizată doar de către un SPECIALIST în chirurgie plastică.

„În legatura cu cazul unei tinere depistate de polițiștii bucureșteni că exercita fără drept profesia de chirurg plastician, SOCIETATEA ROMANA DE CHIRURGIE ESTETICA atrage atenția că modificările trăsăturilor în scop estetic trebuie realizată doar de către un SPECIALIST în chirurgie plastică, estetică si microchirurgie reconstructivă.
Pentru ca pacientul sa fie in siguranță, trebuie îndeplinite cumulativ cateva conditii:
1. Locul in care se desfășoară intervenția trebuie sa fie o unitate sanitară cu aviz de Direcția de Sanatate Publica
2. Unitatea sanitară trebuie sa aiba dotările si echipamentele necesare pentru îndeplinirea in siguranta a intervenției
3. Persoana care executa intervenția sa fie medic si mai mult decat atat sa aiba specialitatea si aviz de libera practica care-i permite sa realizeze legal acele intervenții, si in virtutea cărora
poate despagubi pacientul in caz de malpraxis.
În cazul in care exista dubii ca persoana care executa intervenții nu este medic, publicul poate și are si datoria de a suna la Serviciul de Urgențe 112 ; in felul acesta se pot opri acțiunile sale iresponsabile care pot cauza vătămări corporale si îmbolnăviri - așa cum este cazul de față.
Consecințele pot fi foarte grave: sluțiri, infectii localizate sau generalizate acute sau cronice, hepatită, HIV/SIDA, necroze, afectari ale vederii, orbiri). Totodată, SRCE pune la dispoziție publicului telefonul verde pentru ca pacienții vatamati sa solicite
sprijinul: 0733605221
Dintre cele mai frecvente specialități care isi depasesc competenta si realizeaza modificări de trăsături umane in scop estetic sunt: dermatologia( prin definiție tratează exclusiv boli de piele), stomatologia( prin definiție se ocupă exclusiv de dinti) dar sunt si cazuri de oftalmologi care se “ocupa” de mariri de buze”, medici de medicina generala, chirurgi de chirurgie abdominala, ginecologi, etc.”, a spus Dana Jianu.
Mai multe articole despre:
pericol medici esteticieni