MENIU

Alertă naţională, gheaţă cu bacterii în hipermarketuri

Alertă naţională lansată de Protecţia Consumatorului, după ce în mii de pungi cu gheaţă alimentară, comercializate în hipermarketuri, s-au descoperit bacterii peste normele acceptate. 

In perioada 7 – 11 mai,  comisarii ANPC au verificat respectarea normelor de protecţie a consumatorilor la firmele care produc gheaţă alimentară, atât în Bucuresti, cât şi în judeţele Giurgiu si Constanţa.
 
La controale su-a descoperit şi au fost retrase temporar de la comercializare 1.800 kg de cuburi de gheaţă şi peste 5.300 de cuburi de gheata de 1 sau 2 kg, aflate la comercializare in marile magazine, se spune în comunicatul instituţiei
 
Având in vedere faptul că analiza depăşirii parametrilor microbiologici depăşeste sfera de competenta a ANPC, institutia va transmite cazul prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje. 
 
Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje – SRAAF, este un instrument prin care se realizează un schimb de informaţii în cazul în care s-a identificat un risc la nivelul Uniunii Europene pentru sănătatea publică şi au fost luate măsuri adecvate cum ar fi reţinerea, retragerea, confiscarea sau respingerea produselor în cauză.
Mai multe articole despre:
gheaţă alertă naţională