MENIU

ALERTĂ: Moscova, lovitură de stat în Moldova - Rusia vrea să destabilizeze Chișinăul cu ajutorul cecenilor

ALERTĂ: Moscova, lovitură de stat în Moldova

Un nou avertisment al serviciilor secrete ucrainene! Kremlinul ar urma să răstoarne conducerea de la Chișinău cu ajutorul luptătorilor ceceni. Oficialii de la Kiev spun ca Moscova ar pregati o lovitura de stat in Moldova. 

Rusia ar planifica o lovitură de stat în Republica Moldova, care urmează să fie săvârșită cu sprijinul unei „grupări cecene”. Declarația a fost făcută de șeful Consiliului Suprem de Securitate al Ucrainei, Alexei Danilov.

În prezent, această „grupare cecenă” a fost trimisă în Turcia sub formă de „salvatori”, însă sunt informații că, la întoarcere, ar putea ajunge la Chișinău.

„Să nu ne prefacem că în R. Moldova nu s-a întâmplat nimic. Acum au loc schimbări la nivel de conducere. Totodată, au loc întăriri în privința securității”, a declarat Danilov, transmite presa de la Chișinău cu referire la RBK Ucraina.

Danilov a adăugat că serviciile de informații ucrainene au avertizat conducerea R. Moldova despre faptul că Rusia intenționează să organizeze o lovitură de stat.

„Rusia dorește ca acolo să fie un punct de tensiune. În plus, acele gunoaie care au fost în componența ceea ce se numește „gruparea cecenă” pe teritoriul nostru în 24, 25 şi 26 februarie 2022 sunt acum în Turcia și lucrează acolo în calitate de „salvatori”. Acum urmărim cu atenție ca acești „salvatori” să nu ajungă în Chișinău. Știm numele lor și prenumele. Au avut o sarcină personală începând cu 24 februarie”, a remarcat Danilov.

Mai multe articole despre:
rusia lovitura chisinau ceceni