MENIU

Alertă maximă pe litoral. Zeci de tineri din Vaslui, suspecți de COVID-19, au plecat la mare. Focarul a pornit de la un majorat

30 de tineri din Vaslui, suspecți de COVID-19 au plecat la mare. După câteva zile, două dintre fetele din grup au fost confirmate cu noul coronavirus. Adolescenții au petrecut pe litoral, alături de alte persoane, asta deși așteptau testul pentru COVID.

După o petrecere de majorat, la care au fost invitati aproximativ 30 de tineri, grupul de tineri a plecat pe litoral, la Costinești, deși prezentau semne de raceală. Una dintre adolescente din grup, fiica unui ambulanțier al Serviciului de Ambulanța al Județului (SAJ) Vaslui, a fost pe 31 iulie în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, dusă de tatăl său, deoarece prezenta semne de răceală.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Vaslui, la Costinești, tinerii s-au cazat la vile și la pensiuni particulare. În cursul zilei de 3 august, rezultatele testelor COVID-19 au confirmat ca fiica ambulanțierului este infectată cu virusul SARS-CoV-2. În aceeași zi, tatăl adolescentei s-a deplasat pe litoral cu o ambulanță a SAJ Vaslui pentru a-și aduce fiica la spitalul din Bârlad, unitatea suport pentru pacienții COVID-19 din județul Vaslui. Pe lângă fiica ambulanțierului, o altă tânără prezentă și ea la majorat și pe litoral a primit confirmarea că este infectată.

UPDATE: Din cei 30 de tineri, 18 au fost deja preluați de echipaje SMURD venite din județul Vaslui, iar celelalte 13 persoane sunt carantinate la vila în care au fost cazate, până la sosirea echipajului SMURD care îi va prelua și transporta spre județul de domiciliu.

”Desfășurăm o anchetă. Nu știu ce recomandări au primit în momentul recoltării, dar noi am declanșat ancheta epidemiologică după ce am primit rezulatele și suntem pe care de a contacta toți contacții”, a declarat VLADA MIHAELA - directorul executiv al DSP Vaslui, la Realitatea PLUS.

Citiți continuarea pe realitateadeprahova.net

Mai multe articole despre:
covid vaslui litoral