MENIU

ALERTĂ la Secția ATI a Spitalului Foișor! Pacienți în stare gravă, EVACUAȚI după ce au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți

Spital România - Imagine de arhivă

În plină explozie a cazurilor de infectare cu COVID-19, când secțiile ATI nu mai dispun de niciun loc liber pentru bolnavii cu coronavirus în stare gravă, află că Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Ortopedie-Traumatologie Foișor din București a fost evacuată pentru nebulizare, după ce la o parte dintre pacienți s-au descoperit germeni multirezistenți. Vorbim despre "pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multurezistenți - inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale". Informația a fost confirmată de reprezentanții unității medicală, care nu precizează însă și despre câți pacienți este vorba. 

Potrivit HotNews.ro, spitalul Foișor are în total 28 de paturi ATI, dintre care două alocate pentru pacienți COVID-19. Spitalul nu a precizat câți pacienți erau internați în secția ATI la momentul evacuării.
 
"Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multurezistenți - inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale - s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice - curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea - secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical", precizează reprezentanții spitalului.
 
Pacienții evacuați au fpst "izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță, în acest moment cei care erau pozitivi COVID-19 fiind deja externați".