MENIU

Alertă într-o tabără, la Fundata: 28 de copii duși urgent la spital - Simptome grave de intoxicație alimentară

Este alertă la Fundata, județul Brașov, după ce mai mulți copii dintr-o tabără au prezentat mai multe simptome specifice unei intoxicații alimentare. Dintre cei 85 de copii, 28 au fost transportați la spital, potrivit Realitatea PLUS.

UPDATE - In total au fost evaluati medical la fata locului 85 copii

Dintre persoanele evaluate, 28 de copii au fost transportați la unitătile spitalicești din județ pentru investigatii medicale suplimentare, astfel:

 ➡️12 copii la Spitalul de Boli infecțioase 

 ➡️9 copii la Spitalul de Pediatrie Brasov

➡️7 copii La Spitalul Zarnesti  

La fața locului s-au deplasat personal din cadrul DSP si ANSVSA.

Surse: Urmare evenimentului produs în localitatea Fundata, Complex Cheile Gardistei din Brașov- în total au fost evaluați medical 80 de copii, dintre care 28 au fost transportați la spital, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Continuă cercetările.

Știrea inițială:

Alertă alimentară într-o tabără de copii, găzduită de un complex turistic din Fundata, județul Brașov. Este vorba de 39 de copii, dintre care 6 sunt deja în drum spre spital. Aceștia au acuzat dureri abdominale și grețuri și vărsături.

La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe, iar medicii verifică starea copiilor. 

La complexul turistic din Fundata s-au deplasat 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 2 echipaje SMURD si 2 ambulanțe SAJ.

Până în acest moment, 39 de copii au fost evaluati la fata locului de către personalul medical , iar 6 dintre aceștia au fost transportati la Spitalul de Boli Infectioase Brașov pentru investigatii medicale suplimentare. Urmează să fie determinat agentul care a provocat intoxicația alimentară.