MENIU

Alertă în Marea Neagră: O navă cu 8 oameni la bord, în pericol de scufundare în zona Portului Constanța - Operațiune dificilă de salvare

Operațiune de salvare contracronometru în Marea Neagră. O navă tip general cargo se afla în pericol de scufundare în rada exterioară a Portului Constanța. Măsurile pentru scoaterea navei din apă au continuat până miercuri noapte, la 5 ore de la declanșarearea alertei. 

 

O navă cargo este în pericol de scufundare în Marea Neagră, în apropiere de Portul Constanța. Alerta a fost dată în jurul orei 15:00. 

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a anunțat că la bordul navei cargo, ce transportă grâu, se află 8 persoane.

 ARSVOM intervine deja cu două nave, Phoenix și BRIZO.

Alerta a fost dată de MRCC, responsabil de coordonarea activităților de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare, precum şi de protecţia apelor navigabile împotriva poluării.

La ora 15:00, Nava Sar Phoenix, aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, a plecat cu toată viteza spre rada exterioara a Portului Constanța pentru a acorda asistență unei nave tip general cargo, aflată în pericol de scufundare.

Nava JETMAX 2, sub pavilion Vanuatu, prezintă înclinare babord 15° și pană de curent.

Sub alerta MRCC, în zonă a ajuns și remorcherul BRIZO, aparținând ARSVOM, care de asemenea stă în asistență, așteptând noi indicații.

Operațiunea este în plină desfășurare, a transmis ARSVOM.

 

Potrivit Autorității Navale Române, zona de responsabilitate a Centrului Maritim de Coordonare este reprezentată de apele maritime interioare (inclusiv a porturilor), Canalul Dunare – Marea Neagră, căile navigabile ale Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării", marea teritorială, zona contiguă şi zona economică exclusivă.