MENIU

ALERTĂ în Europa! A furat 30 de milioane € în 13 zile și ar fi avut complici români

Alfredo Lindley FOTO: Poliția Milano

O adevărată vânătoare se desfășoară la nivel european pentru prinderea unui bărbat acuzat că a comis una din cele mai mari spargeri din istorie. Alfredo Lindley ar fi coordonat o serie de spargeri în trei case de lux ale unor celebrități, în decembrie 2019, inclusiv un jaf de 25 de milioane de lire sterline, în casa moștenitoarei Formula 1, Tamara Ecclestone, potrivit BBC.

De asemenea, autoritățile italiene îl acuză pe Lindley că, în 2009, a spart casa lui Patrick Vieira, acum managerul echipei de fotbal Crystal Palace.

Cetățeanul peruan în vârstă de 40 de ani are antecedente penale în Italia pentru escrocherii și spargeri comise sub mai multe identități, care datează încă din 1995, potrivit documentelor judiciare obținute de BBC.

Informațiile arată că în ultimul deceniu Lindley a folosit cel puțin 19 identități.

Documentele dovedesc că aceste identități au legături cu diverse orașe europene, inclusiv Belgrad, Sarajevo, Milano și Zagreb.

Cum a furat peste 30 de milioane de euro în 13 zile și presupușii complici români

În primele 13 zile ale lunii decembrie 2019, articole în valoare de 26 de milioane de lire sterline, aproximativ 31 de milioane de euro, au fost furate din casele din vestul Londrei care aparțin Tamarei Ecclestone, lui Frank Lampard și fostului proprietar decedat al echipei de fotbal Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha.

Raidul din conacul Tamarei Ecclestone, situat pe una dintre cele mai scumpe străzi din lume, este considerat a fi cea mai mare spargere la o casă particulară din istoria Angliei.

Majoritatea bijuteriilor și ceasurilor furate nu au fost niciodată recuperate.

La începutul acestui an, patru cetățeni români, care erau acuzați de complicitate, au fost achitați în urma unui proces de două luni.

Autoritățile din Italia susțin că Lindley este legat de mai multe spargeri de lux și că acesta s-ar afla în Belgrad, Serbia.

Mai multe articole despre:
spargeri hoti alerta europa vanatoare politie ancheta