MENIU

Otravă aruncată în parcuri din Capitală, Gabriela Firea caută vinovaţii

Alertă în cele mai mari parcuri din Capitală, Cişmigiu şi Herăstrău! Grăunţe de otravă împotriva şobolanilor au ajuns pe spaţiile verzi, după ce capcanele puse de o firmă specializată au fost sparte. Primarul general Gabriela Firea a anunţat că o anchetă este în desfăşurare.  

Potrivit Primăriei Generale, otrava este extrem de periculoasă pentru copii şi animale, relatează Realitatea TV. De altfel, pe reţelele de socializare au circulat mai multe relatări potrivit cărora, zilele trecute, în parcul Bordei (vizavi de Herăstrău) au fost observate multe păsări moarte, probabil pentru că au mâncat grăunţe de otravă.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a precizat că, din datele pe care le are, este vorba de acţiunea unor oameni. "Ne-am pus şi noi întrebarea dacă ar fi putut câinii fără stăpâni să vandalizeze aceste cutii, dar erau sigilate, deci e vorba de o mână de om care a tăiat acele sigilii, e încalificabil. Montăm camere de supraveghere, situaţia este, momentan, sub control," a declarat Gabriela Firea.

Primăria a dispus intensificarea acţiunilor de patrulare ale Poliţie Locale şi ale paznicilor privaţi.

De asemenea, angajaţii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement au strâns toate capcanele sparte şi grăunţele de otravă din parcurile Cişmigiu şi Herăstrău. 

De aproape o lună, pe reţele de socializare au circulat foarte multe relatări despre capcanele de şobolani instalate în multe parcuri din Bucureşti, în locuri nepotrivite şi, în special, în jurul locurilor de joacă pentru copii.  

sursă foto: FB/Cristian Bulfon

Mai multe articole despre:
otravă