MENIU

Alertă! Doi deținuți români au evadat dintr-o închisoare din Italia: „Au escaladat gardul și au făcut cu mâna înainte de a dispărea“

Doi tineri români au evadat dintr-o închisoare din Italia

Doi deținuți au evadat, marți dimineață, dintr-o închisoare din Pescara, Italia. Cei doi tineri, în vârstă de 23 și 25 de ani, de origine română, au reușit să escaladeze zidul de delimitare, în timpul exercițiilor fizice.

După ce au escaladat gardul închisorii San Donato, aceștia ar fi făcut cu mâna înainte de a dispărea, informează stiridiaspora.ro.

Unul dintre deținuți era în așteptarea unui proces, iar celălalt, cu o condamnare definitivă.

Un elicopter și mai multe patrule ale poliției sunt în căutarea celor doi.

„Au escaladat gardul și au făcut cu mâna înainte de a dispărea. Dubla evadare care a avut loc în această dimineață din închisoarea din Pescara confirmă faptul că intervențiile pe care le-am solicitat ministerului și pentru care am primit asigurări din partea birourilor guvernamentale sunt mai necesare ca niciodată", a precizat vicepreședintelui Consiliului Regional Domenico Pettinari

Din luna august a anului trecut, patru deținuți au evadat din închisoarea din Pescara, ultimul în iunie anul trecut. Această situație readuce în prim-plan lipsa de securitate din închisoarea San Donato.

După acest nou episod grav, Giuseppe Merola, coordonatorul regional al Fp Cgil Abruzzo/Molise, cere demiterea imediată atât a directorului închisorii, cât și a șefului poliției penitenciare. 

,,Alți doi deținuți au evadat din închisoarea San Donato cu aceleași modalități și dinamici ca și ceilalți doi deținuți: unul a evadat în urmă cu câteva luni, iar altul a evadat anul trecut", spune Giuseppe Merola, coordonator regional al Fp Cgil Abruzzo Molise – Justiție.

Mai multe articole despre:
inchisoare evadare italia