MENIU

ALERTĂ de vreme EXTREMĂ, în România. Val de aer polar: temperaturile scad și cu 20 de grade!

ALERTĂ de vreme EXTREMĂ, în România. Val de aer polar: temperaturile scad și cu 20 de grade!
ALERTĂ de vreme EXTREMĂ, în România. Val de aer polar: temperaturile scad și cu 20 de grade!

Un val de aer polar acoperă România. Începând de astăzi, vom avea parte de ninsori și vânt puternic, iar temperaturile scad chiar și cu 20 de grade față de zilele trecute. De la ora 16:00 intră în vigoare și o atenționare cod galben.

"Vorbim de un sistem frontal rece, care determină apariția precipitațiilor în toată țara. Pătrunderea de masă de aer rece determină și intensificări ale vântului în toată regiunile și în zona Capitalei, în următoarele ore va începe să plouă, dar, ulterior, spre seară, ploaia se va transforma în lapoviță, apoi în ninsoare. Mâine, valorile maxime vor fi mai scăzute chiar decât în mod normal am avea la această dată, temperaturi ușor negative în multe zone din țară, iar nopțile vor deveni geroase, atât la noapte, cât și mâine noapte, temperaturi sub -10 grade în nordul, în centrul țării și pe arii mai restrânse, în rest", a declarat, vineri, într-o intervenție la Realitatea TV, meteorologul Alina Șerban.

Astăzi, începând cu ora 16:00, intră în vigoare o atenționare meteo cod galben de vreme rea.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 22 februarie, ora 16:00 - 23 februarie, ora 16:00, în jumătate din țară, vremea va cunoaște o răcire accentuată, cu ninsori viscolite și intensificări ale vântului.



În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Mai multe articole despre:
meteo meteo Bucureşti