MENIU

Alertă de INUNDAȚII în mai multe județe, luni, până la miezul nopții - Cod galben de viituri. Ce zone sunt afectate

Alertă de inundații

Hidrologii au emis atenționări cod portocaliu și galben de inundaţii pe râuri din județele Suceava, Neamț și Cluj, valabile până luni noapte.

COD PORTOCALIU

Data: 16.08.2021 ora 20:20 – 16.08.2021 ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: râul Suat (afluent al râului Gădălin), județul Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Suat – bazin superior.

 

COD GALBEN

Data: 16.08.2021, ora 19:05 - 16.08.2021, ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mic – afluenții  de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Apahida, județul Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Gadalin – bazin superior. 

 

COD GALBEN

Data: 16.08.2021, ora 18:35 - 16.08.2021, ora 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Cald – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Fântânele, Someșul Mic – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Gilău – amonte S.H. Apahida, județul Cluj.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Someșul Cald – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Tarnița.

COD GALBEN

Data: 16.08.2021, ora 14:20 - 16.08.2021, ora 22:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Moldova - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele Suceava și Neamț.