MENIU

A fost alertă cu BOMBĂ la Direcția Copilului Iași! Brigada antitero a intervenit de urgență - Zeci de copii au fost EVACUAȚI

Alertă cu bombă la DGASPC Iași / Foto: Inquam Photos

A fost alertă cu bombă, miercuri, la Direcția Protecției Copilului Iași! Autoritățile au intervenit de urgență după ce tatăl unui copil din centrul social a amenințat că va pune o bombă. Din fericire alarma s-a dovedit a fi falsă. Tatăl copilului a fost dus la Institutul de Psihiatrie Socola, unde a mai fost de câteva ori internat.

DGASPC Iaşi a anunțat miercuri dimineață că tatăl unui minor care se afla în asistență maternală a fost şi a făcut scandal, a spart geamul uşii de la centru. După ce s-a rănit a fugit și a amenințat că se va cu o bombă.

Reprezentanții Protecției Copilului Iași spun că părintele nu ar fi la primul gest de astfel.

Acesta a fost ridicat de poliţie şi dus la Institutul de Psihiatrie Socola. Reprezentanții DGASPC Iași spun că este o persoană care are multiple internări la acest spital. 

Anunţul amenințării cu bombă a fost făcut telefonic de un tată al cărui copil în vârstă de 6 ani se află în plasament la asistent maternal profesionist.

În timpul apelului telefonic, tatăl a ameninţat că în jumătate de oră se va sinucide şi va pune o bombă în incinta DGASPC, motiv pentru care a sunat la serviciul 112 pentru a anunţa instituţiile competente şi a evacuat clădirea şi s-a stabilit un perimetru de 100-150 de metri.

Un echipaj al brigăzii antiteroriste şi poliţiştii au venit la faţa locului după ce tatăl unui copil de la centru ameninţă că va pune o bombă, transmite Realitatea PLUS. 

Toată lumea a fost evacuată din clădire, zeci de copii alături de celalelalte persoane adulte.

Timp de două ore a fost verificată fiecare zonă a clădirii, fără a fi descoperită nicio bombă, motiv pentru care a fost reluată activitatea instituţiei.