MENIU

Alertă cu ANTRAX în clădirea consulatului României din Bruxelles. MAE liniștește apele

Alertă la Bruxelles

Un plic suspect a fost descoperit lângă consulatul României din Bruxelles. Un dispozitiv de securitate a fost amplasat în jurul clădirii până la rezolvarea crizei.

Alertă privind un atac cu antrax în Bruxelles, în zona în care se află Consulatul României. Patru persoane au fost plasate în carantină, transmite corespondentul Realitatea TV.

UPDATE. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face precizări cu privire la evenimentul de la Bruxelles. Reprezentanții poliției au comunicat reprezentanților Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare și că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situații.

"Cu referire la alerta cu un plic suspect din imobilul în care își desfășoară activitatea Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

În cursul zilei de 9 februarie 2018, reprezentanții unei societăți comerciale care își desfășoară activitatea în același imobil cu Secția Consulară a Ambasadei României la Bruxelles au semnalat poliției prezența unui plic care conținea o pulbere albă.

În urma acestei sesizări, ca măsură de precauție, autoritățile belgiene au aplicat procedurile standard, intrarea în imobil fiind izolată, fără a afecta activitatea de lucru cu publicul a Secției Consulare.

Reprezentanții poliției au comunicat reprezentanților Ambasadei faptul că nu există motive de îngrijorare și că au fost îndeplinite procedurile standard, aplicabile în astfel de situații.

În prezent, activitatea Secției Consulare se desfășoară în parametri normali, iar acest eveniment nu a afectat integritatea și siguranța cetățenilor români și a personalului diplomatic român", se spune în comunicatul de presă al MAE.

Politia belgiană a fost alertată la ora 14,37 de prezența unui plic cu continut suspect în cadrul unei clădiri situate pe bulevardul Regent din Bruxelles, la numarul 47 - 48, unde se află și consulatul Romaniei, scrie 7sur7.be.

Ca măsura de precautie, politia a aplicat procedura standard, care vizeaza izolarea persoanelor in contact cu pudra suspecta si tratamentul preventiv.

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al politiei din Bruxelles-Ixelles, Olivier Slosse.

Mai multe articole despre:
Bruxelles Anthrax plic suspect